Google Fotoğraflar'ın Google Drive ile senkronize edildiğinden nasıl emin olunur?

Google tarafından yakın zamanda tanıtılan yeni "Drive Overload" özelliği, özellikle de Google Fotoğraflar ve Drive hesabınızı (muhtemelen yıllar önce) oluşturduğunuzdan beri yedekleme otomatik olarak çalışıyorsa, kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabilir. Ancak bilmiyorsanız Google Görseller, Google'ın bu yeni değişiklikten önce Google Drive ile otomatik olarak senkronize edilen tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı saklamak için sunduğu bir bulut hizmetidir.

Bu yeni özelliği tanıtmadan önce, fotoğraflarda kullanılan her şey Google Drive'da otomatik olarak yedeklenir veya tersi de geçerlidir. Şimdi durum böyle değil. Google Fotoğraflar ve Drive, 10 Temmuz 2019 tarihinden itibaren ayrı varlıklar haline geldi. Artık fotoğraflarınızı telefonunuzdan Google Drive'a ve Google Görseller'e yedeklediğinizden emin olmalısınız çünkü yedekleme artık kendi başına gerçekleşmeyecek.

İlgili: Android cihazınızı yedekleme

Fotoğraflarınızın Fotoğraflar uygulamasıyla Google'a yedeklendiğinden nasıl emin olunur?

İşlem nispeten basittir. Şu adımları uygulamanız yeterlidir:

Adım 1: Açın Google görselleri Telefonunuzdaki uygulama.

2. Adım: basın Menü düğmesi Sol üstte.

Google Fotoğraflar'ın Google Drive ile senkronize edildiğinden nasıl emin olunur 1

3. Adım: Git 'Ayarlar".

Google Fotoğraflar'ın Google Drive 2 ile senkronize edildiğinden nasıl emin olunur?

Dördüncü adım: belirleme Yedekleme ve Senkronizasyon.

Google Fotoğraflar'ın Google Drive 3 ile senkronize edildiğinden nasıl emin olunur?

Beşinci Adım: Etkinleştir "Yedekleme ve senkronizasyon'Choice

Google Fotoğraflar'ın Google Drive 4 ile senkronize edildiğinden nasıl emin olunur?

Çok iyisin! Tüm fotoğraflarınızın fotoğraflardan Drive'a yedeklenmesi devam edecektir.

Resimleri neden Google Drive'a kaydetmelisiniz?

Google Drive, fotoğrafları yedeklemek için kullanımı kolay bir özellik olan Google Hesabınıza kolayca yedekleme olanağı sunar. Bu yedeklenen fotoğraflara web, masaüstü veya mobil uygulama üzerinden erişilebilir ve indirilebilir. Fotoğraflarınızı Google Drive'a kaydetmek, gelecekte telefonunuzu veya diğer cihazlarınızı kaybederseniz anılarınızın kaybolmamasını sağlamanın kolay bir yoludur.

Ayrıca, fotoğraf kitaplığınıza aynı anda birden fazla cihazdan erişerek farklı cihazlara sahip kişilerin işini kolaylaştırabilirsiniz. Fotoğrafçıysanız, bu özellik sizin için son derece yararlı olabilir, çünkü daha fazla düzenleme için cihazlar arasında taşınması gerektiğinde kitaplığınızı fiziksel bir sürücüde taşıma ihtiyacını ortadan kaldırır.

Bu nedenle, fotoğraflarınızı Google Drive'a kaydetmek, fiziksel bir depolama cihazına ihtiyaç duymadan farklı cihazlardan fotoğraf yedeklemek ve onlara erişmek için kolay bir yoldur.

Senkronize etmek için daha fazla görüntü klasörü nasıl eklenir

Çevrimiçi senkronizasyon için daha fazla fotoğraf klasörü eklemek için Google Fotoğraflar uygulamasını açın, Kitaplık> Tümünü Görüntüle'yi (cihazdaki fotoğrafların önünde)> Yedekle ve Senkronizasyon seçeneğinde Klasör Seç> Değiştir'i tıklayın.

Google Drive ile senkronize edilecek herhangi bir klasör nasıl eklenir

Google, harici yerel klasörleri Google Drive'ınızla otomatik olarak senkronize etmenize izin vermez, ancak bunun için kullanabileceğiniz birçok üçüncü taraf uygulaması vardır. Kullanmanızı öneririz MetaCtrl'den Google Drive'ı otomatik senkronize et. Uygulamayı indirin ve başlamak için gerekli izinleri verin.

Daha sonra Google Drive hesabınızı uygulamaya bağlamanız gerekir.Android cihazınızda oturum açmış birden fazla Google hesabınız varsa, bu adım sırasında yedekleme için kullanmak istediğiniz hesabı seçebilirsiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra, "Neyi senkronize etmek istediğinizi seçin" i tıklayın ve başlayın. Uzak klasör, yerel klasör alanı otomatik olarak buluta senkronize etmek için cihazınızda bir klasör belirtmenize izin verirken yedeklemeyi Google Drive'da saklamak istediğiniz alandır.

Sonrakini kaydet'i tıkladığınızda yerel klasör otomatik olarak Google Drive hesabınızla senkronize edilecek şekilde ayarlanır. Senkronizasyon aralıklarını uygulamanın Ayarlar menüsünde de ayarlayabilirsiniz; bu, klasörün bulutla ne sıklıkta senkronize edileceğini belirlemenizi sağlar.

Google Drive alanınızı nasıl kontrol edersiniz?

Google Drive'da depolama alanının doğrulanması oldukça basit bir işlemdir. Google Drive uygulamasını açın ve ekranınızın sağ üst köşesindeki menü simgesini kullanarak kenar çubuğunu açın. Depolama alanı ayrıntılarınızı kenar çubuğunun altında toplam depolama alanınızı ve Google Drive'da kalan alan miktarını gösterecek şekilde göreceksiniz.

Google Drive uygulamanız yoksa, Play Store'dan doğrudan akıllı telefonunuza indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Google Drive'da nasıl daha fazla depolama alanı satın alınır

Google Drive uygulamasına gidin ve ekranınızın sağ üst köşesindeki menü simgesini kullanarak kenar çubuğunu açın. Kenar çubuğunun altında Google, Google Drive'da kullandığınız depolama alanı miktarını görüntüler.

Tıklayın, uygulama sizi Google Drive'da ek depolama alanı alabileceğiniz depolama sayfasına yönlendirecektir. İhtiyaçlarınıza en uygun planı seçin ve tercih ettiğiniz ödeme yöntemini kullanarak gerekli ödemeleri yapın.

Videoları Google Drive ile de senkronize etmeniz mi gerekiyor?

Evet neden hayır! Varsayılan olarak, Google Drive herhangi bir dosya biçimi kısıtlaması olmadan herhangi bir dosyayı Drive ile senkronize etmenize olanak tanır. Videonuz Drive'ınızdaki boş depolama alanını aşmadığı sürece, videoyu doğrudan uygulamanın kendisinden buluta senkronize edebilirsiniz.

Videolarınızı senkronize etmek için Google Görseller'i de kullanabilirsiniz ve sıkıştırılmış biçimde saklandıysa, Google Drive için Autosync gibi bir hizmeti bulutla senkronize etmek için her zaman kullanabilirsiniz.


Tavsiye: